SALDANJA ŠOKIRAO GROBARE! Nisam uvek bio NAPADAČ! Evo na kojoj je pozicji počeo da igra fudbal!


IZVOR: Republika - 16.10.2023 | 17:21


Brazilski golgeter "eksplodirao" u Partizanu.

Foto: Starsport
SALDANJA ŠOKIRAO GROBARE! Nisam uvek bio NAPADAČ! Evo na kojoj je pozicji počeo da igra fudbal!

Mnogi navijači lidera Superlige su sa nevericom vrteli glavom, kada je uprava kluba iz Humske odlučila da proda Rikarda Gomeša u katarski Al Šamal.

Dugo su kuburili crno-beli s realizacijom, a onda je kao grom iz vedra neba osvanulo da Mateus Saldanja stiže u redove "parnog valjka".

Bivši igrač Džef junajteda se odmah nametnuo golovima i asistencijama, pa je od starta prvenstva već uspeo da se šest puta upiše u strelce i upola od toga "spakuje" pogotke saigračima, čime je direktno doprineo osvajanju prve pozicije pred reprezentativnu pauzu.

Foto: Starsport

 

U razgovoru za "Novosti", napadač Partizana je otkrio neke nepoznanice s početka karijere. Pre svega, da nije počeo na mestu centarfora:

- Počeo sam nešto povučenije, imao sam dobru tehniku. Ipak, kako je vreme prolazilo, shvatio sam da više volim da dajem golove, nego da organizujem igru. Kako sam zaigrao u napadu, više nije bilo nikakve dileme i na toj poziciji sam ostao do dana današnjeg - rekao je Saldanja za "Novosti".

Foto: Starsport

 

U Japanu je imao prvo inostrano iskustvo?

- Japan je za mene posebna zemlja, gde sam naučio mnogo stvari na terenu, tamo sam "porastao" i kao igrač i kao čovek. Mislim da sam ovo što sam danas, umnogome zaslugom toga što sam imao prilike da igram u Japanu. Ono glavno što sam shvatio i prihvatio van terena tokom boravka u Japanu je duševni mir.

Otkrio je na kraju s kim se najbolje slaže u Partizanu:

- Ne volim da izdvajam saigrače, svako od njih mi znači kako na terenu, tako i u svlačionici i van dnevnih rutina u klubu. Jezička barijera je, logično, i dalje prisutna i zato bih mogao da izdvojim Kanutea, Meniga, Severinu i Natha, sa kojima se lakše sporazumevam. Deluje mi da sam na terenu najbolju konekciju ostvario sa desnim bekom Aranđelom Stojkovićem - istakao je Mateus Saldanja za "Novosti".

BONUS VIDEO