Šok: Najbolji hrvatski fudbaler ide u zatvor?


IZVOR: Republika - 02.03.2018 | 16:50


Proces koji se vodi protiv Zdravka Mamića za izvlačenje para iz zagrebačkog Dinama, dok se on nalazio na čelu kluba dobio je još jednog optuženika. U pitanju je sadašnja zvezda madridskog Reala Luka Modrić, koji se tereti za lažno svedočenje.

Foto: instagram.com/lukam10

Modriću preti kazna od šest meseci do pet godina iza rešetaka

Državno tužilaštvo u Osijeku je, posle sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv veziste Reala i hrvatskog reprezentativca, koji se tereti da nije govorio istinu kada je svedočio protiv "alfe i omege" Dinama Zdravka Mamića, kome se sudilo za uzimanje novca iz Dinama putem transfera igrača.

Prema kaznenom zakonu Hrvatske osoba koja lažno svedoči, da lažni nalaz ili mišljenje, može završiti u zatvoru u periodu između šest meseci i pet godina.

Modrić je u junu 2017. godine pred osiječkim sudom govorio o podeli obeštećenja od svog transfera iz Dinama u Totenham 2007. godine, poslovnim i građanskim konekcijama i ugovorima sa Zdravkom Mamićem, te predavanju svog dela odštete u kešu na ruke gazdinoj porodici. Modrić je o istim detaljima govorio i na ispitivanju u USKOK-u, a do osječkog suđenja mnoge od tvrdnji je zaboravio.

Podsetimo, vezista Reala je bio optužen i za utaju poreza u Španiji, jer je sa suprugom Vanjom putem fiktivne firme u Luksemburgu oštetio državu za više od 870.000 evra.