POBEDA NA NEONACISTIČKOM STADIONU! Reči koje će Hrvati UPAMTITI! Grčki novinar im stavio so na RANU! Mihalis, ovo je za TEBE!


IZVOR: Republika - 16.08.2023 | 09:49


Atinjani šokirali fudbalere Dinama na Maksimiru.

Foto: Printscreen/Twitter
POBEDA NA NEONACISTIČKOM STADIONU! Reči koje će Hrvati UPAMTITI! Grčki novinar im stavio so na RANU! Mihalis, ovo je za TEBE!

Fudbaleri AEK-a pobedili su hrvatskog prvaka u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona rezultatom 2:1, a Grci su trijumf posvetili tragično nastradalom navijaču Mihalisu Kacurisu.

On je, podsetimo, stradao u navijačkim neredima u Atini, pa su gosti pobedu u sudijskoj nadoknadi, golom Galanopoulosua, posvetili njemu.

Posle gola, on je skinuo crni flor i okrenuo se prema Bed blu bojsima jasno im dajući do znanja da je pogodak posvećen ubijenom navijaču Mihalisu Kacurisu.

Evo i šta je napisao grčki novinar:

- Mihalis, jesi li video šta je napravio Galanos? Za tebe, slavio je njima u lice - piše grčka Gazetta, a u nastavku teksta stoji:

- Napravite žurku gore na nebu ti i drugi navijači, jer AEK je pobedio na neonacističkom stadionu. Kostas Galanopoulos je slavio pred njihovim navijačima zbog tebe s crnom trakom. Gledao sam drugi pogodak i pokušao suzdržati suze. Ali nisam uspio. Ne mogu prestati razmišljati o tom trenutku. Ništa drugo nije postojalo sinoć. U njega je utkana sva naša tuga i bol. Mihalis, partijaj gore na nebu i izvini se Bogu za ono što se dogodilo tu dole - između ostalog je napisao Tsakiris.

Revanš utakmica na programu je u subotu, u Atini, gde je nesrećni navijač AEK-a i izgubio život u sukobima navijača.

BONUS VIDEO