KATASTROFA ZA KANAĐANE: Povlače se sa Gold kupa?


IZVOR: Republika - 26.06.2023 | 22:52


Razmatraju da proglase bankrot.

Foto: Tanjug/AP
KATASTROFA ZA KANAĐANE: Povlače se sa Gold kupa?

Fudbalski savez Kanade mogao bi da proglasi bankrot, potvrdio je glavni sekretar Saveza Džejson de Vos.

On je otkrio da se trenutno razmatra mogućnost podnošenja zahteva za bankrot i da se ispituje kakve bi to moglo posledice da ima.

Mi se nalazimo u velikoj borbi. Nismo u neposrednoj opasnosti, ali bi trebalo istražiti šta bankrot uključuje i kako bi mogao da utiče na našu organizaciju. Ne dolazi dovoljno prihoda za programe koje treba sprovesti, a to uključuje sve, od obrazovanja trenera u bazi i razvoja sudija do mladih nacionalnih timova, te naših seniorskih muških i ženskih selekcija. O bankrotu se razgovaralo, ali ne u smislu strategije ili nečega što razmatramo. To nam je apsolutno poslednja opcija. Ali ne bih ispunio svoju dužnost da ne obavim svoje detaljno istraživanje o tome - otkrio je De Vos.

Foto: Tanjug/AP

Golman Kanade Milan Borjan

Koliko je trenutno teška situacija, govori i činjenica da bi reprezentacija Kanade mogla da se povuče sa Gold kupa.

Izazov je to što trenutno nemamo dovoljno sredstava za organizaciju utakmica u septembru i oktobru. Trebaju nam utakmice protiv vrhunskih protivnika kako bismo zaradili novac.

Nedavno su igrači, među kojima je i Milan Borjan, morali da putuju na utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država vozeći se u ekonomskoj klasi.

Što se tiče letova u poslovnoj klasi, to vredi samo za transatlantske letove. Voleli bismo da možemo sve naše igrače uvek prevozimo poslovnom klasom, ali nemamo finansijska sredstva za to. Nije da kažemo: 'Niste to zaslužili ili nije vam potrebno to.' Jednostavno to ne možemo priuštiti - podvukao je De Vos.

BONUS VIDEO