BOŽOVIĆ pred CSKA: Šahovska partija, "Marakana" može da presudi


IZVOR: Republika - 12.02.2018 | 10:38


Miodrag Božović, bivši trener Crvene zvezde, pred duel sa CSKA (utorak, 18.00) očekuje šahovsku partiju na "Marakani", kaže da bi jedan gol mogao da odluči pobednika dvomeča.

Foto: twitter.com/pfc_arsenal

Miodrag Božović

- Prema svemu što sam video ostajem pri stavu da su šanse protiv CSKA 50:50. "Armejci" znaju da igraju na rezultat i sigurno je da će čekati šansu iz kontri. Neće se zaletati, a ne verujem da će to činiti ni Zvezda. Biće to šahovska partija, Zvezda je jesenas pokazala mnogo i moglo bi čak da se dogodi da odluči jedan gol u 180 minuta - kazao je za "Novosti" Miodrag Božović.

CSKA je ove zime vratio iz Lestera Ahmeda Musu, pa je i promenio formaciju.

- Igrali su sa trojicom štopera ili petoricom pozadi, ali kako sada čitam moguće je da za Zvezdu promene sistem. Fernandez i Šenikov su na bekovskom paru, Berezucki je jedan štoper, a drugog su igrali Vasin ili čak Vernblom. I mene zanima kakve će te promene dalje proizvesti.  Imaju odlične igrače. Golovin i Džagoev su izuzetno kreativni, Musa im se vratio što im je donelo još dodatne brzine u napadu. Bilo bi dobro da Zvezda ne primi gol u Beogradu.

Foto: Starsport

"Delije"

Božović veruje da bi navijači mogli da odigraju bitnu ulogu.

- Faktor "Marakana" može da presudi. Zvezdini navijači su sila, tvrdim da igrači CSKA nikad nisu igrali pred takvom atmosferom. Stručni štab Zvezde i Milojević su dosad napravili fantastičan rezultat, ako prođu CSKA, a imaju šanse, bio bi to šlag na tortu - poručio je bivši šef stručnog štaba crveno-belih.