ZA ANALE! Može centrala da pogreši jednom... Dobio DVA ŽUTA, ali NIJE ISKLJUČEN! (FOTO, VIDEO)


IZVOR: Republika - 27.04.2023 | 12:50


Situacija koja se i dan danas prepričava.

Foto: Tanjug/AP
ZA ANALE! Može centrala da pogreši jednom... Dobio DVA ŽUTA, ali NIJE ISKLJUČEN! (FOTO, VIDEO)

Mnogim zanimljivim scenama prisustvovali smo kroz istoriju fudbala, ali je ona od pre malo više od mesec dana, na utakmici između Bajera iz Leverkuzena i minhenskog Bajerna ostala upisana u anale.

Centralna figura bio je Nemac Tobijas Štiler i to zbog dve nesvakidašnje greške, ali i hrabrosti da ih prizna. POGLEDAJ GALERIJU

 

U meču 25. kola Bundeslige u kom je Bajer iz Leverkuzena 19. marta savladao minhenski Bajern sa 2:1 posle velikog preokreta, Štiler je dva puta dao žuti karton igraču domaćih Aminu Adliju zbog simuliranja, ali on nije isključen. Kako je ovo moguće?

Naime, u oba navrata Štiler je posle gledanja VAR-a promenio odluku, te poništio žuti karton, a dosudio penal za domaće i Leverkuzen je upravo iz tih jedanaesteraca uspeo da stigne do preokreta i veoma važna tri boda u velikom derbiju.

 

 

Bio je ovo prvi slučaj ove sezone da je Bajern izgubio prednost pošto je vodio, a snimak je postao viralan, te je i dan danas jedan od onih koji svima izmame osmeh na lice.

Inače, Tobijas Štiler važi za jednog od najboljih nemačkih sudija i ove sezone delio je pravdu na 13 utakmica Bundeslige, tri Lige šampiona i dve Lige Evrope.

BONUS VIDEO