SUMANUTA IZJAVA LEGENDE: Alkazar uskoro kao Novak?


IZVOR: Republika - 24.03.2023 | 17:44


"Njegova igra je fantastična i pogodna svim podlogama."

Foto: ST/N. Mutić
SUMANUTA IZJAVA LEGENDE: Alkazar uskoro kao Novak?

Britanski teniser Endi Marej oduševljen je načinom na koji igra novi-stari svetski broj jedan Karlos Alkaraz. Španac je nedavno osvojio titulu u Indijan Velsu, a večeras će se u drugom kolu turnira u Majamiju sastati sa Fakundom Banjisom.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

- Karlos ima apsolutno sve što treba da ima teniser na svetskom vrhu. Iskreno se nadam da će ga zaobići povrede i da će ostati spreman i zdrav da igra sa stilom koji ga je doveo na sam vrh - izjavio je Marej, koji je na startu mastersa u Majamiju poražen od Dušana Lajovića.

Alkaraz će uskoro napuniti 20 godina, a mnogi već sada prognoziraju da može da nadmaši Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i Rodžera Federera i postane rekorder po broju osvojenih Gren slem titula.

- Utisak je da sada svi očekuju da će i Alkaraz da osvoji 20 ili više Gren slem titula. Ipak, to nije objektivno razmišljanje. Njegova igra je fantastična i pogodna svim podlogama. Nije posebno visok, ali njegov je servis sjajan. Strašno dobro se kreće, neverovatno je dobro pripremljen. Ima mnogo varijacija u svojoj igri i nadam se da će zadržati takvu igru budući da ga je stvarno uzbudljivo gledati - kaže Mari i dodaje:

- Ali, jasno da je tako lakše igrati kada imaš 18, 19 ili 20 godina nego kasnije. Pretpostavljam da će biti na samom vrhu dok god bude želeo da igra.

BONUS VIDEO