NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: Na pomolu REVOLUCIJA u fudbalu!


IZVOR: Republika - 18.01.2023 | 15:56


Velike promene u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

Foto: Tanjug/AP
NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: Na pomolu REVOLUCIJA u fudbalu!

IFAB, telo zaduženo za izmene pravila fudbalske igre, razmatra radikalne promenama kada je u pitanju trajanje fudbalske utakmice, pa se čini da smo nikad bliži radikalnim promenama u najpopulaarnijem sportu na svetu.

Prve naznake da može doći do promena videli smo na Mundijalu u Kataru, kada su utakmice produžavane znatno duže nego do sada, neke čak i po 15 minuta, pa je jasno bilo da su sudije dobile poruku od FIFA da mnogo više nadoknađuju izgubljeno vreme.

Sada se čini da bi ta ideja mogla biti realizovana i u praksi, a britanski "Tajms" navodi da postoje tri moguća predloga kako da se izađe na kraj sa problemom gubitka vremena tokom fudbalske utakmice.

Foto: Tanjug/AP

Simon Marčinjak, arbitar finala SP-a sa Leom Mesijem

Prvi je onaj koji se primenjivao na Svetskom prvenstvu u Kataru, odnosno da se trajanje nadoknade značajno uveća.

Drugu da poboljšaju aktuelna pravila koja se tiču gubitka vremena, a treći je da se zaustavlja vreme dok lopta nije u igri, ali bi to značilo i da bi mečevi manje trajali, verovatno 60 minuta.

Treći je najrevolucijarniji i podržava ga potpredsednik Arsenala David Din.

- Ne kažem da se uvek treba zaustavljati vreme, ali bi se trebalo kod golova, izmena, penala, povreda i VAR-a - rekao je Din, ambasador Premijer lige.

Videćemo da li ćemo u skorije vreme doživeti veliku promenu u pravilima, koja bi svakako dosta izmenila fudbal.

BONUS VIDEO