SITUACIJA SVE TEŽA: Pele se OPROSTIO od svoje porodice!


IZVOR: Republika - 26.12.2022 | 16:17


Deluje da se najgori mogući ishod bliži.

Foto: Tanjug/AP
SITUACIJA SVE TEŽA: Pele se OPROSTIO od svoje porodice!

Sve je manje nade da će se zdravstveno stanje čuvenog brazilskog fudbalera Pelea popraviti.

Legendarni Brazilac, po mnogima najbolji fudbaler svih vremena, nalazi se već nekoliko nedelja u vrlo teškoj situaciji, koja se čini sve više pogoršava. On se već dve godine bori sa rakom debelog creva, a povodom pogoršanja situacije, on se oprostio od porodice u bolnici što možete videti na video snimku.

Situacija se na kratko popravila pre nekih desetak dana, pa je izgledalo da će se Pele izvući, ali se ponovo situacija pogoršala, pa deluje da Pelea samo čudo može održati u životu.

- Kod Pelea bolest napreduje i potrebna je da neko bude uz njega za vreme lečenja bubrežnih i srčanih problema - poručili su iz bolnice "Albert Ajnštajn", u koju je brazilski fudbaler primljen 29. novembra.

Legendarni Brazilac je gotovo celu svoju karijeru proveo u ekipi Santosa, a nastupao je i dve godine za Njujork Kosmos. Sa rerpezentacijom Brazila je uspeo da osvoji tri titule na prvenstvima sveta, 1958, 1962. i 1970. godine, čime se upisao u istoriju svetskog fudbala.

Za "karioke" je odigrao 91 meč u sjajnoj karijeri, a uspeo je da postigne 77 golova. Mnogi ga, uz Maradonu, smatraju za najboljeg fudbalera koje je svet video, i pored sjajnih rezultata koji brojni današnji igrači postižu.

BONUS VIDEO