Bio sam beba kad smo BEŽALI IZ VUKOVARA!


IZVOR: Radovan V. BIBIĆ - 29.01.2018 | 06:21


Veliku prašinu digao je Đorđe Ivanović (22) kada je pre nekoliko dana zadužio Partizanov dres. Najbolji igrač jesenjeg dela Superlige odmah je najavio gol Crvenoj zvezdi u derbiju, čime je potpalio navijačke strasti. Novoj crno-beloj devetki ne manjka samopouzdanja. To se videlo i u prvom meču protiv poljskog Gornika na pripremama na Kipru (0:0). Njegova trnovita životna priča, koju je otkrio u razgovoru sa novinarom Srpskog telegrafa na pripremama u Limasolu, daje mu puno pravo na to!

Foto: Starsport

Đorđe Ivanović

ZNAO SVOJ PUT

- Izbegli smo iz Vukovara kada sam imao dve godine. Po završetku tog nekog rata 1997. smo se nastanili u Mokrinu, gde mi i danas živi porodica. Tamo je i moj dom, tamo sam prijavljen. Ne znam šta je to bilo u Hrvatskoj, bio sam beba. Nikad nisam previše zapitkivao šta se sve tamo desilo. Možda je i bolje tako. Vukovar mi je rodno mesto, odrastao sam u Mokrinu, a u Partizan došao iz Spartaka. Igrao sam i četvrtu ligu, ali sam i tada znao svoj put, da želim samo u Partizan. Puno verujem u sebe - priča Ivanović.

Đorđe je u Suboticu otišao sa 16 godina i ako mora da uporedi igre u Spartaku sa prvim susretom sa novim drugarima u crno-belom, reći će da je u Partizanu sve brže. Sa saigračima u napadu se brzo uklopio. A kako i ne bi, sa Ognjenom Ožegovićem je cimer, a na Leandra Tavambu je upućen ulogom na terenu. Kaže da je došao da napravi nešto veliko, ali ne krije da mu pogled seže i dalje od Humske.

Foto: Starsport

Đorđe Ivanović

NIŠANI "PETICE"

- Došao sam da ostvarim svoje snove. Prvi put sam igrao u formaciji 4-4-2 sa dva špica. Mogu i na drugim pozicijama, šta trener bude tražio. Došao sam da napravim velike stvari. Kad ostavim trag, naravno da bih voleo u Evropu. U neku od "liga petice", ali nemam omiljen klub, nemam idola - iskren je Ivanović.