NEGATIVAN REKORD: Premijer liga ovo nije videla preko osam godina!


IZVOR: Republika - 29.10.2022 | 19:19


Dugo će se pričati o prvih 45 minuta u Brajtonu.

Foto: Tanjug/AP
NEGATIVAN REKORD: Premijer liga ovo nije videla preko osam godina!

Fudbaleri Brajtona savladali su Čelsi sa 4:1 (3:0) u meču 14. kola Premijer lige u povratku Grejema Potera na mesto uspeha.

Veliku i nedostižnu prednost, Brajton je stekao u prvom delu igre, kada su "galebovi" stigli do tri gola razlike, koje su i očuvali do kraja meča. Mrežu Čelsija je načeo Leandro Trosar, a zatim je košmar "plavaca" postao još veći.

Ruben Loftus-Čik je u 14. minutu postigao autogol, kojim su domaćini duplirali prednost, a tri minuta pre kraja prvog dela igre, Trevor Čaloba je savladao svog golmana, čime je Brajton stigao do ogromnih 3:0, uz dva autogola Čelsija.

Foto: Tanjug/AP

Trosar slavi pogodak protiv Čelsija

Probali su gosti da se vrate u meč, pošto je Haver smanji već u 48. minutu, ali je Paskal Gros golom u nadoknadi vremena zaokružio savršeno poluvreme za domaću ekipu.

Ovo je prvi put još od davne 2014. godine, da je jedna ekipa postigla dva autogola u prvom poluvremenu. To je poslednji put pošlo za rukom Evertonu, koji je to uradio u utakmici Premijer lige protiv Sauthemptona.

Ovo je ujedno i prva pobeda Roberta de Zerbija od kada je preuzeo klupu "galebova", a takođe, ovo je i prvi poraaz Grejema Potera, nakon što je iz redova Brajtona prešao u londonski Čelsi.

Brajton se ovom pobedom popeo na osmo mesto na tabeli, dok je Čelsi ostao na petom mestu Premijer lige. (function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { if (event.origin.startsWith("https://www.sofascore")) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + "px"; } } }); })(document.getElementById("sofa-standings-embed-1-41886"));

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO