NEZAUSTAVLJIVI NORVEŽANIN: Preti da obori sve REKORDE!


IZVOR: Republika - 17.09.2022 | 18:03


Erling Haland, napdač Mančester sitija, ne planira da se zaustavi.

Foto: Tanjug/AP
NEZAUSTAVLJIVI NORVEŽANIN: Preti da obori sve REKORDE!

U utakmici 8. kola Premijer lige, Haland je bio strelac jednog od tri gola njegove ekipe u pobedi na gostovanju Vulverhemptonu 3:0(0:0).

Ovim golom, Haland je nastavio neverovatnu seriju, pošto je bio strelac na sedam uzastopnih zvaničnih utakmica, na kojima je postigao čak 12 golova. 

Haland je na dosadašnjih sedam utakmica u Premijer ligi postigao već 11 golova, od toga dva vezana het-trika protiv Kristal Palasa i Notingem Foresta. Ako nastavi ovim tempom, sigurno će oboriti rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni koji drže Endi Kol i Alan Širer, koji su postizali po 34 gola, ali su tada prvenstva brojala 22 kluba.

 

 

Takođe, još jedan rekord je u opasnosti. Džejmi Vardi je trenutno fudbaler koji je postizao golove na najviše uzastopnih utakmica - 11. Haland je trenutno bio strelac na šestom uzastopnom meču, tako da se krupnim koracima bliži i Vardijevom rekordu.

Priliku da popravi svoj učinak Norvežanin će imati posle reprezentativne pauze, kada će Mančester siti na svom stadionu ugostit gradskog rivala, ekipu Mančester junajteda.

BONUS VIDEO