ORŠIĆEV DRUGI NOKAUT ENGLEZIMA! Dinamo SRUŠIO Čelsi na "Maksimiru", Borusija ISPRAŠILA Kopenhagen! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 06.09.2022 | 18:41


Odigrana su prva dva meča grupne faze Lige šampiona.

Foto: Tanjug/AP
ORŠIĆEV DRUGI NOKAUT ENGLEZIMA! Dinamo SRUŠIO Čelsi na "Maksimiru", Borusija ISPRAŠILA Kopenhagen! (VIDEO)

Fudbaleri Dinamo Zagreba napravili su veliko iznenađenje na startu takmičenja u grupnoj fazi Lige šampiona.

Aktuelni prvak Hrvatske je na "Maksimiru" savladao Čelsi sa minimalnih 1:0 (1:0), a pobedonosni gol dao je Mislav Oršić u 13. minutu. Brzonogom asu je lepo asistirao Petković, a usledio je sjajan trk i maestralna završnica pored nemoćnog Kepe.

Engleski predstavnik je imao terensku inicijativu u nastavku meča, ali nije uspeo da izbegne poraz u prestonici Hrvatske.

"Plavci" su najbliži golu bili u 86. minutu, kada je Džejms pogodio stativu, a nisu uspeli da promene rezultat ni nakon osam minuta nadoknade vremena.

Zanimljivo je podsetiti da je Oršić svojevremeno postigao het-trik kojim je eliminisao Totenhem u nokaut fazi Lige Evrope, a sada je opet heroj trijumfa nad još jednim londonskim timom.

U okviru grupe E večeras se u Austriji sastaju Salcburg i Milan.

(function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { if (event.origin.startsWith("https://www.sofascore")) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + "px"; } } }); })(document.getElementById("sofa-standings-embed-1466-41897"));

Standings provided by SofaScore LiveScore

Borusija je u Dortmundu rutinski izašla na kraj sa ekipom Kopenhagena, slavila je sa 3:0 (2:0), a posao je završila već u prvom poluvremenu.

Strelci za "Milionere" bili su Rojs u 35. i Gerero u 42. minutu meča, dok je u drugom poluvremenu pogodio Belingem.

Počasni pogodak za Dance dao je Falk, minut pre poslednjeg sudijskog zvižduka., ali je on poništen posle konsultovanja VAR tehnologije.

Prve bodove u grupi G večeras će pojuriti Sevilja i Mančester siti, a duel počinje od 21 čas na stadionu "Ramon Sančez Pishuan".


(function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { if (event.origin.startsWith("https://www.sofascore")) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + "px"; } } }); })(document.getElementById("sofa-standings-embed-1468-41897"));

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO