Zvezda htela bivšeg napadača Mančester sitija: Dogovor propao zbog PLATE! (VIDEO/FOTO)


IZVOR: Republika - 25.08.2022 | 12:04


"Građani" su špica Austriji iz Beča platili 3.800.000 evra.

Foto: FK Crvena zvezda
Zvezda htela bivšeg napadača Mančester sitija: Dogovor propao zbog PLATE! (VIDEO/FOTO)

Crvena zvezda je u letnjem prelaznom roku pojačala napad povratnikom Aleksandrom Pešićem, ali nije tajna da uprava radi na dođenju još jednog špica za kojeg je sprema bogata ponuda.

Foto: Starsport

Aleksandar Pešić na utakmici Crvene zvezde i Makabija iz Haife

Crveno-beli pregovarali su sa Sirilom Desersom koji je prošle sezone bio najbolji strelac Fejnorda u Ligi konferencija kao pozajmljeni as Genta, ali je nedavno u transferu vrednom 6.500.000 evra pojačao Kremoneze, novog člana italijanske Serije A.

 

 

Opcija za vlasnika duple krune u srpskom fudbalu bio je i Olarenvažu Kajode (29), nekadašnji napadač Mančester sitija, otkriva Maxbet sport.

Pregovore je vodio generalni direktor Zvezdan Terzić, a prepreka je bila visoka plata, pošto je povremeni reprezentativac Nigerije (četiri nastupa) tražio 1.200.000 evra po sezoni, a gornja granica na Marakani bila je 800.000 evra plus određeni bonusi.

Foto: FK Crvena zvezda

Zvezdan Terzić

Kajode je napustio Afriku 2013. godine kada je došao u Makabi iz Netanje, a dve godine kasnije otišao je iz Izraela za 800.000 evra u bečku Austriju.

U Austriji je dao 37 golova na 87 utakmica i "građani" su ga platili 3.800.000 evra, ali nikada nije debitovao u plavom dresu.

Foto: Tanjug/AP

Olarenvažu Kajode u dresu Sivaspora

Od leta 2018. godine je član Šahtjora, a iz Donjecka je prvo u sezoni 2019/20 odlazio u Gacijantep, a prethodne dve godien branio je boje Sivaspora.

Inače, Olarenvažu mogao je da napusti ukrajinskog velikana kao slobodan igrač zbog odluke FIFA usled invazije Rusije na ovu zemlju.

BONUS VIDEO