Matić: Bilo je brojnih ponuda, ali sam Romu izabrao zbog Murinja (FOTO)


IZVOR: Republika - 04.07.2022 | 13:44


Nemanja zvanično predstavljen kao novi vezista "vučice". Srbin govorio o Žozeu, Seriji A i saradnji sa kapitenom Lorencom Pelegrinijem.

Foto: Starsport
Matić: Bilo je brojnih ponuda, ali sam Romu izabrao zbog Murinja (FOTO)

Kao što je portal Republika.rs prvi preneo ekskluzivno saznanje, Nemanja Matić je postao novi fubaler Rome.

Bivši reprezentativac Srbije potpisao je ugovor sa Rimljanima na 1+1 godinu i tako će posle Mančester junajteda i Čelsija, po treći put sarađivati sa trenerom Žozeom Murinjom.

Foto: Tanjug/AP

Žoze Murinjo sa osvojenim trofejem Lige konferencija

Pre početka konferencije za medije, jedan novinar pitao je iskusnog asa u šali da li da mu se obrati na italijanskom ili srpskom jeziku, a Ubljanin je rekao da mu daju tri meseca da nauči italijanski.

- Imam iste ambicije kao klub i kao Murinjo i zbog toga sam došao ovde. Imao sam brojne ponude, ali sam zbog Moa izabrao Romu. Kada nešto odlučim, nikada ne menjam mišljenje - poručio je Matić.

 

 

Vezista je zadužio je dres sa brojem 21, a govorio je i o privikavanju na Seriju A posle deset godina igranja u Premijer ligi

- Osećao sam da je pravo vreme za promenu. Serija A je jako zahtevno takmičenje i sve je interesantnije. Ugovor na godinu? Videćemo u maju šta će biti, ali sam svakako siguran da sam napravio dobar izbor - iskren je Nemanja.

 

 

Italijanske novinare zanimalo je šta Ubljanin očekuje oko saradnje na terenu sa Lorencom Pelegrinijem ofanzivnim vezistom i kapitenom "vučice".

- Lorenco je jedan od najboljih, mislim da ćemo se dobro razumeti. Moraćemo to da dokažemo na terenu, ali imamo kvalitetan, dobar tim - zaključio je Srbin.

BONUS VIDEO