ENGLEZI UDARILI PO NAŠEM ČOVEKU: Srbin je kriv za haos pre finala Lige šampiona, sreća da nije bilo mrtvih! (FOTO/VIDEO)


IZVOR: Republika - 10.06.2022 | 06:50


Šeg obezbeđenja Evropske fudbalske unije, Željko Pavlica označen je kao neko čije su odluke dovele do odlaganja finale elitnog takmičenja, iako su navijači Liverpula na stadion "Francuska" u Parizu pokušali da uđu u ogromnom broju bez karata.

Foto: Tanjug/AP
ENGLEZI UDARILI PO NAŠEM ČOVEKU: Srbin je kriv za haos pre finala Lige šampiona, sreća da nije bilo mrtvih! (FOTO/VIDEO)

Finale Lige šampiona 28. maja između Real Madrida i Liverpula (1:0) na stadionu "Francuska" u Parizu kasnilo je više od pola sata zbog navijačkog haosa.

Problem su napravili navijači engleskog velikana koji su krenuli na poprište duela bez karata i to kasnim dolaskom, a mediji na Ostrvu krivicu prebacuju na UEFA, odnosno obezbeđenje Evropske fudbalske unije, gde je glavni čovek Srbin!

Foto: Tanjug/AP

Navijači Liverpula na stadionu "Francuska"

U pitanju je Željko Pavlica, rodom iz Zrenjanina, koji ceo život radi u Sloveniji u poslovima obezbeđenja, a sa dobrom reputacijom je došao do UEFA nakon što je Aleksander Čeferin izabran za predsednika. 

Pavlica je deo UEFA od 2014. godine, a od pre šest meseci je glavni čovek za sva pitanja bezbednosti i organizacije utakmica.

 

 

Poznati novinar Marin Samjuel iz Dejmi Mejla krivi Pavlicu za čak tri incidenta poslednjih godina pod okriljem UEFA.

Engleti su napravili problem i pred finale Evropskog prvenstva prošle godine između "Gordog Albiona" i Italije (0:1) na Vembliju kada je usledio stampedo pošto pojedini navijači nisu imali važeće ulaznice.

I za ovo, autor teksta krivi UEFA i našeg čoveka uz poruku da "Posle haosa huligana sreća da nije bilo mrtvih.

Samjuel Martin je podsetio i na finale Lige Evrope u Sevilji između Glazgov Rendžersa i Ajntrahta iz Frankfruta pošto je na stadionu "Ramon Sančez Pishuan" nestalo vode i hrane, pa su gledaoci ostali bez pomoći na velikoj vrućini.

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa finala Lige Evrope

Sreća da niko nije umro - ponovo je Samjuel svu krivicu prebacio na organizaciju UEFA.

Englezi nisu zamerili Pavlici samo na njegovom poslu, već i poznanstvu, prijateljstvu, čak i kumstvu sa Aleksanderom Čeferinom.

BONUS VIDEO