STVARI SU IZMICALE KONTROLI: Oglasila se i UEFA i objasnila dešavanja koja su prethodila početku svetkovine evropskog fudbala!


IZVOR: Republika - 29.05.2022 | 06:45


Finalni susret ovogdišnje UEFA Lige šampiona imao je svoj neslavni početak.

Foto: Tanjug/AP
STVARI SU IZMICALE KONTROLI: Oglasila se i UEFA i objasnila dešavanja koja su prethodila početku svetkovine evropskog fudbala!

Meč između Real Madrida i Liverpula kasnio je, a kako je zvanično u prvom momentu objašnjeno, razlog za to je činjenica da su navijači engleskog kluba kasnili sa ulaskom na stadion.

Odmah nakon meča zvanično se saopštenjem obratio i Liverpul koji je zatražio pokretanje istrage zbog svega što je prethodilo meču na stadionu „Francuska“, a sada se i evropska fudbalska organizacija javnosti obratila saopštenjem u kojem stoji:

- Pred početak meča je nekoliko hiljada navijača Liverpula napravilo redove, jer su pokušali da uđu sa falsifikovanim ulaznicama. Zbog toga je početak kasnio, kako bismo omogućili onima koji imaju ulaznice da uđu na stadion. Stvari su potom izmicale kontroli, pa je policija morala da koristi biber-sprej i da ih nasilno udaljava sa stadiona. UEFA se saoseća savim onima koji su pogođeni ovim dešavanjima i pokrenuli smo istragu sa francuskom policijom i fudbalskim savezom Francuske – stoji u saopštenju evropske kuće fudbala.

Jasno je da će dani pred nama biti više nego interesantni, ali ostaje „gorak ukus u ustima“. Pobednik slavi trofej, ali ljaga na praznik evropskog klupskog fudbala je bačena.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Real MAdrida proslavljaju novu evropsku krunu

 

Da podsetimo, ekipa madridskog Reala slavila je rezultatom 1:0 pogorkom Žuniora Vinisijusa u 59. minutu meča. Time je kraljevski klub stigao do svoje 14. titule evrospkog šampiona.

 

BONUS VIDEO: