MEDIJI: Mesi odlazi besplatno iz Barse, ako Katalonija postane nezavisna!


IZVOR: Republika - 05.01.2018 | 09:16


Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi napustiće ekipu sa Nou Kampa, ako Katalonija postane nezavisna država, tvrdi španski list "El Mundo".

Foto: Tanjug/AP

Mesi je miljenik navijača Barselone

Mesi (30) je u novembru prošle godine produžio ugovor sa Barselonom do juna 2021. Obeštećenje za argentinskog fudbalera iznosi 700 miliona evra. Mesi je samo za produženje ugovora dobio 50 miliona evra. On godišnje u katalonskom klubu zarađuje 43 miliona evra i to bez bonusa.

Španski list tvrdi da u Mesijevom ugovoru postoji klauzula da će on biti igrač Barselone ako se taj klub bude takmičio u španskoj, engleskoj, nemačkoj i francuskoj ligi.

Otkupna klauzula od 700 miliona evra prestaće da važi, ukoliko proglašenjem Katalonije, kao nezavisne države, Barselona ne bude igrala u Primeri, a ne dobije dozvolu za nastup u najjačim evropskim nacionalnim šampionatima.

- Mesi potpuno razume situaciju, ali vodi računa o karijeri i smatra da igranje u katalonskoj ligi ne bi bilo prihvatljivo za njega - navodi španski list.

Kako navodi list, u slučaju takvog raspleta i formiranja katalonske lige, Barselona bi se našla u velikom problemu, jer bi najbolji igrači mogli da krenu Mesijevim stopama.

Mesi je član Barselone od 2000. godine. On je za Barselonu odigrao 608 utakmica i postigao je 526 golova.