Prosinečki veruje u nove igrače: ŽELIM DA ODVEDEM BOSNU NA EURO!


IZVOR: Republika - 04.01.2018 | 16:48


Novi selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki izjavio je na promociji da veruje kako njegova nova selekcija ima kvalitet da se plasira na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Foto: N1TV Printscreen

Prosinečki želi da napravi veliki rezultat na klupi BiH

Nekadašnji trener Crvene zvezde u Sarajevo stiže posle nekoliko odličnih godina na mestu selektora Azerbejdžana.

- Odlično se osećam, jer Bosna i Hercegovina ima odličnu reprezentaciju, mnogo potencijala i prezadovoljan sam što sam izabran za novog selektora. Nadam se da ćemo napraviti i rezultate. Daćemo sve od sebe - rekao je Prosinečki za sarajevski portal Klix. 

On je dobio glas svih 15 članova Izvršnog odbora FS BiH koji su birali novog selektora. 

- To je i najvažnija stvar, da postoji podrška saveza, od ljudi koji su čelnici u bh. fudbalu - dodao je popularni Žuti.

Hrvatski trener je izjavio da je spreman da ostvari najveći uspeh u trenerskoj karijeri, a to bi upravo bio plasman BiH na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

- Motivisan sam, jer da nisam, ne bih se ni kandidovao. Želim rezultat, a to je plasman na EURO 2020. godine. Sad i kroz Ligu nacija imamo više šansi. Svestan sam da BiH ima kvalitetnu reprezentaciju i da zbog toga moramo izboriti plasman na EP. Nadam se da ćemo to pokazati. Ima tu i mladih igrača koji dolaze tako da Bosna nema straha za dobar fudbal - rekao je novi selektor BiH. 

On dolazi na mesto selektora BiH posle Mehmeda Baždarevića, koji nije uspeo da ponovi uspeh iz 2014. i odvede "Zmajeve" i na Mundijal 2018. Nakon poslednjih kvalifikacija od reprezentacije su se oprostili Vedad Ibišević, Senad Lulić i Mensur Mujidža.