RIKELME VERUJE U ZEMLJAKE: Argentina osvaja Mundijal ako Mesi bude na nivou


IZVOR: Tanjug - 19.12.2017 | 15:54


Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi, ukoliko bude na svom najvišem nivou, vodiće selekciju Argentine do dugo čekane svetske titule, smatra nekadašnji istaknuti reprezentativac Huan Ramon Rikelme.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Mesi će predvoditi Argentinu na SP!

Rikelme, bivši vezista Boke Juniors, Viljareala i Barselone, veruje da je došlo vreme da na Mundijalu u Rusiji "gaučosi" osvoje trofej koji čekaju od 1986. godine.

- Svi se nadamo da će biti uspešan Mundijal za Argentinu, da će igrači opravdati očekivanja, Mesi iznad svih. Argentina ima velike šanse da osvoji titulu, ako je Mesi u svom ritmu ništa nije komplikovano. Puno toga od njega zavisi - rekao je Rikelme za argentinski "El Trece".

Argentina nije blistala u južnoameričkim kvalifikacijama, tek je u poslednjem kolu zahvaljujući het-triku Mesija u Ekvadoru izborila mesto na Svetskom prvenstvu, ali ekipa u kojoj su još Mauro Ikardi, Serhio Aguero, Paulo Dibala i ostali mora da ima najviše domete.


Za Rikelmea najbolji igrač sveta je Lionel Mesi, a niz pohvala izneo je i za trenutnog vlasnika Zlatne lopte Kristijana Ronalda.

- Argentinci moraju da budu srećni što imaju Mesija. Ronaldo vuče Mesija i obrnuto, odlični su obojica. Ipak, mislim da je Leo najbolji, neverovatan je - zaključio je Rikelme.

Argentina će na SP u Rusiji igrati u grupi sa Hrvatskom, Islandom i Nigerijom.