KAKO ĆE RONALDOV EGO OVO PODNETI? Čim je seo na klupu Mančestera, Ragnik UDARIO na Kristijana! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 03.12.2021 | 11:06


Nemački stručnjak Ralf Ragnik oglasio se po prvi put od kada je preuzeo klupu Mančester junajteda.

Foto: Tanjug/AP
KAKO ĆE RONALDOV EGO OVO PODNETI? Čim je seo na klupu Mančestera, Ragnik UDARIO na Kristijana! (VIDEO)

Nemac je istakao da je napadač Kristijano Ronaldo veliki profesionalac, ali da je u njegovom fokusu razvoj celog tima, a ne Portugalca, pa ćemo videti kako će jedan od najboljih igrača u istoriji fudbalske igre podneti činjenicu da se ne vrti sve oko njega.

Vaš stil igre uvek morate da prilagodite tipu igrača koji imate. Gledajući Kristijana protiv Arsenala, u tom sdrugom poluvremenu, sa 36 godina... On je sjajan profesionalac, nisam video igrača njegovih godina koji je fizički tako spreman. I dalje je igrač koji lako pravi razliku. Stvar je u tome kako da razvijemo ceo tim, ne samo Kristijana. Igramo u najtakmičarskijoj ligi na svetu, potrebni su nam svi igrači. Ono što sam video od njega, on je voljan da to uradi, da se podredi timu - istakao je Ragnik, koji je podvukao da se ponuda Junajteda "ne odbija".

Ako vas klub poput Mančester junajteda zove i daje vam takvu ulogu, ne možete da je odbijete. Svojevremeno, Čelsi me je kontaktirao, ali su oni pričali o poziciji menadžera na samo četiri meseca. Ovde pričamo o šest meseci i dve godine uloge savetnika.

Što se tiče ambicija, nemački strateg priželjkuje "najbolju moguću" sezonu za "Crvene đavole", u skladu sa okolnostima.

Sve je u tome da se pobeđuje, na kraju, ja sam vrlo ambiciozan. Želimo najuspešniju moguću sezonu. Trenutno, moramo da budemo realni. Razlika između nas i videće trojke je velika, ali videćemo - kazao je Ragnik.

 

 

Podsetimo, Nemac će na "Old Trafordu" zameniti norveškog stručnjaka Solskjera, a na prethodna tri susreta na klupi je sedeo Majkl Kerik, koji se na emotivan način oprostio od kluba u kome je proveo više od 15 godina.

Ralf Ragnik će debitovati u nedelju, kada u okviru 15. kola Premijer lige na "Old Traford" stiže Kristal Palas.

BONUS VIDEO