(VIDEO) Bakljada u studiju!


IZVOR: Republika - 17.12.2017 | 09:54


Čuveno pitanje "Kako ste uneli pirotehniku na stadion?" čuli su mnogi navijači širom sveta. I, najčešće, nisu ni reč pružali kao odgovor. Sa istim pitanjem susrela su se dvojica navijača u jednom TV studiju.

Foto: Tanjug/AP

Bakljada
U nedelji kada je odigran "večiti" derbi u Srbiji, i kada se utisci još slažu, televizijska stanica u Tunisu je, naime, pozvala dvojicu lokalnih "ultrasa" da porazgovaraju o tamošnjoj tifo-situaciji. 

A ona nije baš svetla poslednjih godina, jer se često dešavaju i polusatni incidenti na utakmicama, poput mečeva afričke lige šampiona koji su igrani u toj zemlji 2011, ili ovogodišnjeg derbija između Klub Afrikana i Esperance, kada je policija morala da počne da koristi i suzavac, jer je deset njenih pripadnika doživelo povrede u sukobima sa navijačima.

U svakom slučaju, u jednom trenutku voditelj emisije je dvojicu gostiju u studiju pitao:

"Kako unosite pirotehniku na stadion?"

"Znate, postoje određene crvene linije koje mediji ipak ne bi trebalo da prelaze" - odgovorio je jedan navijač.

Drugi je, potom, pitanje potpuno iznenadio voditelja:

"Vi, na ulazu u vaš studio, imate radnike obezbeđenja, detektore za metal i mnogo toga još?"

"Da?", odgovorio je i upitao se domaćin emisije čemu to pitanje.

A onda su oba gosta izvadila baklje i upalila ih u TV studiju.

Tako je u Tunisu. A kod nas je, Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, članom 23, predviđeno da ko god unese ili pokuša da unese u sportski objekat ili koristi pirotehnička sredstva i druge predmete i sredstava kojima može da se ometa tok sportske priredbe, biće kažnjen kaznom zatvora od 30 do 60 dana i novčano od 50.000 do 150.000 dinara.