HOROR DEBI SRPSKOG GOLMANA: Igraču Radničkog hitno odstranjen BUBREG nakon udarca (VIDEO)


IZVOR: Republika - 19.09.2021 | 08:24


Uverili smo se bezbroj puta da sport kao što je fudbal može biti veoma surov. To je ovoga puta na svojoj koži osetio i golman Radničkog iz Sremske Mitrovice, Spasoje Stefanović.

Foto: YoutubePrintscreen/Prva liga Srbije

Stefanović iznet na nosilima

Naime, na utakmici sedmog kola Prve lige između Žarkova i Radničkog 1922, odigranoj juče u Beogradu, prilikom jednog vazdušnog duela Stefanović je zadobio veoma jak udarac u sudaru sa igračem domaće ekipe, Despotom Obrenovićem.

Ispostavilo se da je Obrenović u skoku neoprezno kolenom udario golmana gostiju u predelu leđa, pri čemu ga je teže povredio.

Lekarska ekipa je ukazala prvu pomoć, ali je bilo jasno da Stefanović ne može da nastavi utakmicu. Trpeo je jake bolove i morao je da bude transportovan u bolnicu, gde je izvršena i operacija.

Nažalost, prilikom hiruškog zahvata Stefanoviću je odstranjen bubreg - što je potvrdio i njegov klub na zvaničnom Instagram nalogu.

- Neslavan debitantski nastup za ekipu Radničkog danas je imao golman Spasoje Stefanović. On je u 35. minutu susreta 7. kola prve lige Srbije prilikom sudara sa igračem Žarkova zadobio tešku povredu. Odmah je na nosiljma iznet sa terena i prevezen u Urgentni centar. Prilikom operacije Stefanoviću je odstranjen bubreg. Našem golmanu želimo brz oporavak - stoji u saoptenju kluba. 

 

 

Stefanoviću je ovo, dakle, bio debi u dresu Radničkog u koji je stigao ovog leta. Prethodno je branio za Širak prethodnu polusezonu. u Jermeniji je igrao i za Ararat u koji je stigao početkom septembra prošle godine iz Sinđelića.

Karijeru je počeo u mlađim kategorijama Borče, odakle je prešao u Teleoptik. Zatim je igrao za Radnički iz Obrenovca, BASK, Skoplje, Sileks, te Kajani iz Finske pre dolaska u Sinđelić.

Kobni trenutak možete videti na 40. sekundi snimka: