SEĆATE LI SE MALOG AHMADIJA? Dečak koji je samo želeo da upozna Mesija je u ŽIVOTNOJ OPASNOSTI! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 02.09.2021 | 16:11


Sigurno se sećate malog Avganistanca Murtaza Ahmadija koji je napravio dres Lionela Mesija od plastične kese. Ispunio mu se san, upoznao je i zagrlio slavnog Argentinca, a nekoliko godina kasnije on ponovo nalazi u životnoj opasnosti.

Foto: youtube.com/FEEL MY STYLE

Murtaza Ahmadi najveći fan Lionela Mesija

Porodica Ahmadi je već morala da napusti svoj dom, a pre dva meseca se preselila u Kabul i delovalo je da će im život konačno krenuti u mirnijem smeru.

Međutim nedavno osvajanje vlasti od strane talibana ponovo je unelo veliki nemir u njihovu svakodnevnicu.

- Zarobljen sam kod kuće i ne mogu da izađem jer se plašim talibana. U snu ih vidim kako dolaze, kucaju na vrata i viču na mene. Želim da otputujem iz Avganistana na sigurno mesto, molim vas da me spasite iz ove situacije - ispričao je maleni Murtaza.

Njegova porodica šiitima, koji su godinama unazad stalna meta napada džihadista Islamske države.

- Šta će se s nama dogoditi? Već smo bili ugroženi. Kada smo stigli u Kabul bilo je sigurno, čak smo imali i policiju i vojnike koji su nas štitili. Sada nemamo nikoga, kad god neko zakuca na vrata Murtaza misli da su to talibani i trči prema meni ili majci da se sakrije - rekla je dečakova starija sestra Mahdia.

Murtaza i njegova porodica su se nadali da će dobiti azil u nekoj od evropskih zemalja, a dečak se i dalje nada da bi njegov heroj Lionel Mesi mogao da mu pomogne da ima normalno detinjstvo.