PAMETNI POLJACI: Navijači Legije spektakularnom koreografijom PONIZILI UEFA, ali i našli način da izbegnu SANKCIJE! (FOTO)


IZVOR: Republika - 27.08.2021 | 08:40


Navijači Legije iz Varšave nastavili su svoj rat sa UEFA.

Foto: Tanjug/AP

Navijači Legije

Legija je u dramatičnom dvomeču eliminisala Slavuiju iz Praga i plasirala se u grupnu fazu Lige Evrope, a ponovo su u centru pažnje bili navijači poljskog velikana.

Njihov rat sa UEFA traje još od 2014. godine. Legija je tada u kvalifikacijama za Ligu šampiona deklasirala Seltik sa 6:1, a evropska kuća fudbala ju je diskvalifkovala jer je poslednja četiri minuta utakmice odigrao suspendovani Bartoš Berezinski.

Navijači Legije su nedugo posle toga napravili spektakularnu koreografiju protiv UEFA, a sedam godina kasnije ponovo su žestoko potkačili evropsku kuću fudbala.

Naime, na tribinama se pored grba UEFA našla patka na kojoj je pisalo D=F.  Poruka je na engleskom jeziku, a ako se patka na engleskom kaže Duck, kada se D zameni sa F dobije se jasna uvreda za UEFA.

Videćemo kakva će biti reakcija čelnika evropske kuće fudbala, ali čini se da su im ruke ovog puta vezane, jer je poruka bila skrivena.