PIKSI TRLJA RUKE: Srbija dobija VELIKO pojačanje, sjajni fudbaler se oglasio za Republiku!


IZVOR: Veljko PETROVIĆ - 19.07.2021 | 18:30


Veoma bih voleo da zaigram za Srbiju, bile su prve reči Marka Johansona, golmana švedskog šampiona Malmea tokom razgovora za Srpski telegraf.

Foto: FSS

Dragan Stojković

Marko Dmitrović i Predrag Rajković uskoro bi mogli da dobiju konkurenciju između stativa, a 22-godišnji čuvar mreže za naš list je otkrio detalje u vezi s kontaktom sa Fudbalskim savezom Srbije i da li ćemo ga uskoro videti na okupljanju "orlova" u Staroj Pazovi.

VELIKA ŽELJA

- Kontakti su počeli pre dvadesetak dana, i to preko trenera golmana A selekcije gospodina Čumića, koji je bio vrlo zadovoljan onim što je gledao preko video-snimaka što se tiče mojih utakmica. Veoma bih voleo da zaigram za Srbiju pošto su mi i majka (devojačko Tadić, rodom iz Smedereva) i otac Srbi, ali se i ja tako osećam i san mi je da obučem dres reprezentacije Srbije - rekao je Marko, a potom objasnio dalje korake:

- Čekamo povratnu informaciju iz FS Srbije, trebalo bi neko od čelnika da dođe uživo da me vidi na terenu, a potom i da razgovaramo i nadam se privedemo dogovor na pozitivan kraj. Odigrao sam jednu utakmicu za nacionalni tim Švedske do 21 godine i sad sam na prekretnici oko seniora, ali kao što sam rekao, želim samo jedno.

 

 

TRENINZI U BEOGRADU

Da je veza sa našom zemljom neraskidiva, govori i podatak da Johanson dolazi u Srbiju da bi ostao u formi i tokom pauze na polusezoni ili na njenom kraju.

- Treniram već dve godine kod Viborga Koceića u Beogradu (bivši golman splitskog Hajduka i OFK Beograda), tako da kod mene svi putevi vode u Srbiju - ističe golman Malmea.

Marko Johanson je dete Malmea i za plavo-bele debitovao je u julu 2015, sa samo 16 godina, u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Žalgirisa.