PRETNJE, UVREDE I PRITISAK: Real, Barselona i Juventus ne odustaju, odjeknulo saopštenje velikana!


IZVOR: Republika - 08.05.2021 | 11:25


UEFA je saopštila da je postigla dogovor sa devet od ukupno 12 klubova koji su bili sačinili Superligu. Inter, Milan, Mančester Junajted, Mančester Siti, Liverpul, Arsenal, Čelsi, Totenhem i Atletiko sigurno ne žele više da budu deo Superlige, dok od projekta ne odustaju Juventus, Barselona i Real.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Ilustracija

Kako se u petak pisalo UEFA ima nameru da izbaci ova tri kluba iz svojih takmičenja u naredne dve godine. Ipak ovaj trojac namerava da se bori protiv UEFA ali i preostalih devet klubova koji su napustili ideju Superlige, Oni su izdali zajedničko saopštenje.

- Klubovi osnivači su pod stalnim neprihvatljivim pritiskom, pretnjama i uvredama sve u cilju kako bi napustili projekat i zato ne mogu da ostvare svoje pravo i dužnost da donesu rešenja za fudbalski ekosistem kroz konkretne predloge i konstruktivni dijalog- stoji u saopštenju.

Takođe se navodi da je svih 12 klubova imalo ideju da promene trenutnu neizdrživu situaciju u fudbalskoj industriji. Delili su iste brige i zato su želeli da naprave Superligu i kako bi uspostavili kanal komunikacije sa UEFA i FIFA. Saopštenje kaže i da je želja klubova bila da se fudbal unapredi, a uglavnom se sve svodi na to da im je žao što nisu u UEFA našli partnera za dijalog.