KUKAVIČKO UBISTVO: Ibrahimović na STUBU SRAMA posle ZVERSKOG ČINA


IZVOR: Republika - 28.04.2021 | 17:48


Aktivisti za zaštitu životinja još jednom su poslali poruku protiv napadača Milana Zlatana Ibrahimovića.

Foto: Starsport

Zlatan Ibrahimović

Nakon što su objavili transparent ispred stadiona San Siro, pokret "Centoxcentoanimalisti" uputio je oštre reči ka legendarnom fudbaleru.

Ibrahimović je početkom meseca optužen za ubistvo lava u Južnoj Africi tokom lova 2011. godine, uprkos tome što su ugrožena vrsta.

Prema pisanju švedskog lista Expressen, Ibra se tereti da je 2011. godine ustrelio lava u i da je potom čeljust, lobanju i kožu kao trofej odnio u Švedsku gdje ga je preparirao.

- Uvek smo tvrdili da se loša dela vraćaju. Lov i ubijanje bespomoćnih životinja, kao jedan primer. Ibrahimovića, kao i sve lovce, smatramo negativnom osobom. Svi sada znaju kako deo svoje zarade koristi za obilazak sveta ubijajući životinje, zajedno sa suprugom. I ovo bi već bilo dovoljno, ali nedavno se pojavio njegov konačni podvig - kukavički je ubio lava navodi se u objavi, a zatim nastavlja:

- To mu se vraća na sportskom planu. Ove godine njegovoj ekipi ide prilično loše. Serija A, Italijanski kup, Evropska liga - ciljevi u dometu velikog Milana potpuno su propali, a možda čak ostanu i bez kvalifikacija za Ligu prvaka. Takođe, nalazi se pod istragom i rizikuje tri godine suspenzije zbog kršenja FIFA-inih pravila u vezi s klađenjem. Mislio je da može raditi šta god želi, ali prevario se - poručili su aktivisti.

Ibrahimović ove sezone ima mnogo problema s povredama i odigrao je svega 17 ligaških utakmica za Milan na kojima je postigao 15 golova.