Švajcari se šalili na račun Partizanovog stadiona: VRATILI SMO SE U ANTIČKO DOBA!


IZVOR: Radovan V. BIBIĆ - 23.11.2017 | 23:35


Stadion Partizana ostavio je jak utisak na goste iz Švajcarske. Međutim, ne zbog ambijenta koji su napravili "grobari" protiv njihovog Jang bojsa, već zbog stanja u kakvom se nalazi dom crno-belih.

Foto: Starsport

Zdanje u Humskoj po modernosti ne može da se poredi sa stadionima u Švajcarskoj

- Pri ulasku na Partizanov stadion odmah vam navrnu sećanja na stari Vankdorf stadion u Bernu. Starinski crno-beli kameni pod, stepenice kao u zgradama starih škola, oronule fasade koje nisu okrečene godinama. Tu su jedan ili dva polomljena prozora, kablovi koji nisu dobro stavljeni u za to predviđene kutije, skoro pa antičke brave na vratima. Osetite se kao da su vas vratili u šezdesete ili sedamdesete godine prošlog veka - napisao je jedan od novinara koji je izveštavao sa utakmice 5. kola Lige Evrope.

Novinar: Kameni pod, oronule fasade i razbijeni prozori, ali odišu tradicijom i šarmom

Nakon početnog šoka, gost iz Švajcarske je vrlo brzo našao i svetlu stranu izgleda fudbalskog zdanja koje je već godinama na ivici da bude zaključano za međunarodne utakmice.

- Ova sportska arena otvorena je 1945. i od tada je samo sporadično renovirana. Odiše jednim posebnim šarmom. Ta 72 godina duga istorija može da se oseti na svakom koraku, u svemu što pogledate. Nasuprot fudbalskim hramovima moderne ere, gde fascinantni duh tradicije tako bolno nedostaje - konstatovao je novinar.