ZLATANE, NAJVEĆI SI: Ibra SPREČIO UEFA da Zvezdu kazni još OŠTRIJE


IZVOR: Republika - 14.04.2021 | 15:11


Crvena zvezda je po ko zna koji put drastično kažnjena od strane UEFA. Ovog puta je to bilo zbog vređanja Zlatana Ibrahimovića, a kazna je mogla da bude još žešća da se švedski fudbaler nije potrudio da je ublaži, bez obzira na sve što mu se desilo.

Foto: Starsport

Zlatan Ibrahimović na "Marakani"

Na "Marakani" su skoro puna dva meseca čekali presudu zbog toga što je pojedinac iz lože u duelu sa Milanom vređao Zlatana, a ona je sad stigla i nije nimalo naivna. UEFA je Zvezdu kaznila sa dva meča bez prisustva navijača, s tim što je druga uslovna, kao i sa 30.000 evra.

Međutim, kazna bi verovatno bila još oštrija da se lično Zlatan Ibrahimović nije založio da crveno-beli prođu sa što blažom kaznom, piše "Mozzart sport".

O čemu se radi? Iako je mogao da podnese privatnu tužbu, Zlatan Ibrahimović je odmah posle beogradskog meča rekao prijateljima iz Crvene zvezde da to neće uraditi. I ne samo to. Pomogao je bivšem saigraču iz Intera, Dejanu Stankoviću, na još jedan način. Rekao je da Crvena zvezda može da računa na njega, čak i da je spreman da svedoči u njenu korist prilikom postupka zbog neprimerenog ponašanja jednog od gledalaca u Ljutice Bogdana.

Foto: twitter.com/printscreen

Dejan Stanković i Zlatan Ibrahimović u srdačnom zagrljaju

Na kraju je Zlatan Ibrahimović iznenadio sve. Uz pomoć pojedinih srpskih prijatelja (srećom pa su takvi mnogobrojni) sastavio je izjavu o tome kako se u Beogradu osećao sjajno tokom dvodnevnog boravka, kako su mu svi iz Crvene zvezde ukazali ogromno poštovanje i čast. I da se uopšte nije uvredio zbog povika jednog navijača sa tribina stadiona Crvene zvezde. Čak je i pohvalio organizaciju meča rečima da su ljudi iz Zvezde učinili sve kako bi se osećao lepo i sigurno. Pismo takve sadržine, sa sve potpisom jednog od najboljih napadača sveta otišlo je na adresu disciplinske komisije UEFA. I sigurno uticalo da Crvena zvezda ne dobije jaču kaznu. Mada će i i ova "globa" sigurno zaboleti čelnike i stručni štab Crvene zvezde.

Ovim potezom je Zlatan pokazao koliko je veliki čovek, a nema sumnje da je na taj način i dodatno ojačao prijateljstvo sa Dejanom Stankovićem i Sinišom Mihajlovićem.