Benzema otvorio dušu: MURINJO ME NIJE POŠTOVAO


IZVOR: Republika - 13.11.2017 | 17:32


Francuski fudbaler Karim Benzema otkrio je kako je tekla njegova saradnja sa Žozeom Murinjom dok je Portugalac predvodio "kraljevski klub". Ubojiti špic stigao je u redove španskog velikana 2009. godine, a jedino je pod Portugalcem francuski reprezentativac stagnirao u belom dresu.

Foto: Tanjug/AP

Benzema se nerado priseća perioda pod Murinjom

Murinjo je i sam indirektno prozivao Francuza tokom mandata na "Santjago Bernabeu", a to se kasnije odrazilo i na odnose ovog dvojca.

- Ako nemate psa, a želite u lov, već samo mačku, onda morate da se oslonite samo na nju. Ulovićete manje, ali opet ćete imati barem neki ulov - metaforički je govorio Murinjo kada je bio u Realu, a svi su znali da se to odnosi na Benzemu, koji je danas otkrio kako je sve teklo.


- Bili smo u dobrim odnosima, ali je onda počeo sa nekim frazama i etiketiranjem u javnosti. Osetio sam manjak poštovanja i izgubio sam glavu. Na jednom treningu sam mu rekao da moramo da razgovaramo. Imali smo sastanak više od sat vremena i rekao sam mu da ga kao fudbaler poštujem kao trenera, ali i da isto tako on mora da poštuje mene kao igrača. Nakon toga više nije bilo njegovih priča o mačkama, psima niti bilo čega sličnog - otkrio je Benzema pozadinu priče o Murinjovom boravku u Realu.