Zavirite IZA KULISA ZVEZDINE "TRANSFER MAŠINERIJE": SD crveno-belih OTKRIO VELIKE PLANOVE!


IZVOR: Republika - 07.01.2021 | 08:51


Mnoge je verovatno zanimalo kako funkcioniše unutrašnja "mašinerija" Crvene zvezde. Kako se donose odluke? Ko ih donosi? Kako se biraju pojačanja? Na to i razna još pitanja odgovore je dao sportski direktor kluba Mitar Mrkela u razgovoru sa "Politikom".

Foto: FK Crvena zvezda

"Vrhovna komanda" Crvene zvezde sa bivšim trenerom Vladanom Milojevićem

Crvena zvezda u petak počinje pripreme za nastavak sezone, a na okupljanju prvog tima pojaviće se i dvojica pojačanja - Slavoljub Srnić i Aksel Bakajoko.

S obzirom da prelazni rok traje sve do 8. februara moguće je da će ih biti još, spominju se Duško Tošić, Marko Jevremović i još neka imena, a sportski direktor Mitar Mrkela objasnio je ko se najviše pita kada su u pitanju dolasci fudbalera.

 

 
$bp("Brid_10007535", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

 

U intervjuu za "Politiku" pojasnio je da Crvena zvezda ima skaut službu koja prati igrače tokom čitave godine, a fokus je na čitav region, a i šire.

- Naravno, imamo skaute i u onim zemljama gde smatramo da nam je to od interesa. Pratimo italijansku Seriju A, pa i Seriju B, gde ima veoma zanimljivih igrača. Tu su i brojni analitičari koji vredno rade - počeo je Mitar Mrkela.

Foto: Starsport

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela

Nije se okolišalo, već pravo u meso - upitali su Mrkelu da li on, Stanković ili Zvezdan Terzić donosi odluke.

- Ja sam, kao sportski direktor dužan da predložim nova rešenja, i to na osnovu slike koju mi sa terena daju skauti. Na kraju, direktor Zvezdan Terzić i trener Dejan Stanković i ja donosimo odluku koja je u najboljem interesu kluba. Sve što radimo, radimo timski i to za sada donosi odličan rezultat - jasan je sportski direktor Zvezde.

Foto: Starsport

Terzić, Mrkela i Dejan Stanković zajedno donose sve odluke o pojačanjima, kaže SD

Sloga je ključ kada su odluke o transferima u pitanju, pa su iz "Politike" pitali Mrkelu oko koga su se dogovorili ove zime, i da li će uopšte biti pojačanja.

- I ove zime ćemo pokušati da se pojačamo, u želji da stvorimo tim za obaveze koji nas očekuju u 2021. godini. Najpre angažujemo igrače iz naše omladinske škole i Grafičara, naše filijale. A ako nismo zadovoljni tim ponuđenim kvalitetom, onda pojačanja tražimo dalje - objasnio je Mrkela.

Dodao je da će se prvom timu priključiti Nikola Stanković i Ričard Odada iz Grafičara.

Sa strancima smatra da su crveno-beli pogodili, te da su Kanga i Falćineli dodali željeni aspekt igri. 

Foto: Starsport

Mrkela je veoma zadovoljan Falćinelijem i ostalim strancima koje je Zvezda dovela

Za Aleksandra Kataija, koji je takođe letos stigao, rekao je da je najbolji igrač Zvezde prošle jeseni.

- Formirali smo i afirmisali dosta novih i mladih igrača, čija će cena na tržištu samo rasti. Takođe, nismo pogrešili sa strancima, koji i danas prave razliku u prvenstvo. Organizacioni, podigli smo klub na viši nivo i to pre svega zahvaljujući Zvezdanu Terziću - zaključio je Mitar Mrkela.