NIJE MU BILO LAKO: Fernandeš tugovao zbog Totenhema!


IZVOR: Republika - 19.11.2020 | 16:58


Bruno Fernandeš je trenutno jedan od najboljih fudbalera Mančester junajteda, ali je 2019. godine vrlo lako mogao da postane član Totenhema.

Foto: Tanjug/AP

Bruno Fernandeš

U leto 2019, portugalski vezista je bio dogovorio lične uslove sa ekipom iz Severnog Londona. Međutim, sve su stopirali čelni ljudi Sportinga, koji nisu bili zadovoljni ponudom Totenhema.

- Smatrali su da to nije dovoljno novca i da klub od igrača kao što sam ja mora da dobije više. Nisam bio besan, nego tužan. Mislio sam da mi se u tom trenutku nikada neće ostvariti san da zaigram u Premijer ligi. Totenhem je veliki klub - prisećao se Bruno Fernandeš.

Međutim, samo pet meseci kasnije na adresu lisabonskog kluba stigla je ponuda vredna 68 miliona funti od Mančester junajteda.

- Očigledno je da se sve u životu dešava sa razlogom. Nisam otišao u Totenhem, jer se spremalo nešto posebno. Radio sam još bolje i onda sam ispunio dva sna – da budem deo Premijer lige i da nosim dres Mančester junajteda - rekao je Bruno.

Od dolaska u redove „Crvenih đavola“ Fernandeš je na deset gostovanja postigao 10 golova, a pet puta je asistirao. To je najbolji učinak u istoriji Premijer lige nekog igrača u prvih deset utakmica na strani.