JUNAJTED ZAVRŠIO ŠOPING U BERGAMU! Na "Teatar snova" stiže brzonogi napadač, mnogi ga porede sa legendom "Old Traforda"!


IZVOR: Republika - 06.10.2020 | 09:11


Đavolsko pojačanje za crvene iz Mančestera!

Foto: Tanjug/AP

Ole Gunar Solskjer

Ole Gunar Solskjeru je klupa na "Old Trafordu" sve vrelija i vrelija iz dana u dan, ali to Norvežanina ne sprečava u pokušajima da ekipu obnovi onako kako je on zamislio. 

 

 

Naime, posle dovođenja veterana Edinsona Kavanija i brzonogog brazilskog beka Aleksa Teleša, šef stručnog štaba na "Teatru snova" mislio je i na budućnost, pa je za 41 miliona evra pazario napadača Atalante, 18-godišnjeg Amada Dijala Traorea, koga vidi kao sledećeg Dvajta Jorka, legendarnog špica sa Trinidada i Tobaga koji je u dresu Junajteda postigao 48 pogodaka na 98 utakmica. 

Iako je momak koji preferira da ga zovu Dijalo odigrao svega tri meča, i to sa klupe, za italijanski sastav, Solskjer je u njemu video idealno rešenje posle neuspelog transfera Džejdona Sanča iz Dortmunda. 

Dijalo će se engleskom sastavu pridružiti tek na polusezoni, a pitanje je da li će ga na "Old Trafordu" dočekati čovek koji ga je kupio ili njegov naslednik, koji bi mogao, kako se nagađa, da bude Maurisio Poketino.