NAJSLAĐA POBEDA ZA MURINJA: Totenhem posle penal drame eliminisao Lampardov Čelsi!


IZVOR: Republika - 29.09.2020 | 21:00


Fudbaleri Totenhema plasirali su se u 1/4 finala Liga kupa.

Foto: Tanjug/AP

Lamela postiže izjednačujući gol

Sparsi su na svom terenu savladali Čelsi posle boljeg izvođenja penala sa 5:4, u regularnom delu bilo je 1:1.

Oba trenera su na teren izbacila kombinovane postave, sa tim što je Murinjo daleko više promešao karte, jer ga čeka meč protiv Makabija iz Haife u četvrtak.

Čelsi je dominirao u posedu tokom prvog poluvremena. Ipak, nije bilo mnogo velikih šansi. Timo Verner je uspeo da iskoristi jednu od njih, Regilon je izgubio loptu, Aspilikueta ga je kasnije sjajno izbacio varkom i dodao do Nemca, koji je snažnim i preciznim udarcem savladao Ljorisa.

Do kraj poluvremena Totenhem je preko Lamele imao ogromnu šansu, ali je novajlija Mendi izuzetno intervenisao. 

U drugom poluvremenu potpuno drugo stanje stvari na terenu. Čelsi se povukao, a Totenhem je opasno napadao. Regilon je imao veliku šansu, ali je Mendi još jednom sjajno odbranio. Mogao je i Čelsi do gola, ali Odoi i Verner nisu bili precizni. Kejn je ušao u igru sredinom drugog dela, i ubrzo je imao dobru priliku. Sjajno je izbacio Tomorija lažnjakom, ali je onda šutirao preko gola.

Totenhemu se ofanzivna igra isplatila. Regilon je slabijom desnom nogom uputio perfektan centaršut, a Lameli nije bilo teško iz blizine da savlada Mendija za 1:1. Do kraja meča šansi nije bilo, pa se pristupilo izvođenju penala.

Prvih 9 udaraca igrači oba tima su izuzetno precizno izveli, te golmani nisu imali nikakve šanse. Na kraju presudan je bio 10. penal koji je Maunt poslao pored gola.