BRAVO MAJSTORE: Neverovatna humanitarna akcija srpskog fudbalera!


IZVOR: Republika - 26.09.2020 | 18:41


Srpski fudbaler Vukašin Tomić putem društvenih mreža pokrenuo je sjajnu humanitarnu akciju koju je već podržao veliki broj ljudi.

Foto: Pixabay.com/ S. Hermann & F. Richter

Ilustracija

Štoper Vikingura sa Farskih Ostrva se porem fudbala bavi i slikanjem, njegov rad je podržao čak i legendarni Erik Kantona, a sada je rešio da po prvi put "proda" nekoliko svojih radova.

Po povratku u Srbiju Tomić je poneo samo nekoliko radova sa Farskih Ostrva, a iste je rešio da stavi na internet aukciju i nakon što prikupi donacije odluči kome će uplatiti pomoć. Cela akcija je transparentna i na društvenim mrežama, a novac će biti prosleđen najverovatnije za lečenje bolesne dece.

- Hajde da uradimo nešto! Ovo su neki od mojih crteža koje sam poneo sa sobom, rđavi su ali su isto tako rani radovi, koje bih hteo da "prodam" i novac koji budemo prikupili uplatimo onima kojima je potreban. Crteži uz odgovarajući ram mogu da izgledaju dobro. "Prodaja" je aukcijskog tipa u komentarima fotografija ili porukom, napisao je Vukašin Tomić na Fejsbuku.

Aukcija se obavlja na Fejsbuk profilu Vukašina Tomića, u komentarima rada koji zainteresovani žele da otkupe i tako pomognu.

Tomić je bio kapiten tima Jagodine koji je osvojio istorijski Kup Srbije, igrao je za Napredak, Mladost, Radnik, Spartak iz Subotice, a imao je i puno inostranih angažmana, nosio je dres Taraza, Krajove, Fljamurtarija, Atjarua, Gandžasara, dok je trenutno član Vikingura.