FRANČESKA BILA AMBASADOR U DANSKOJ: Sestri Pepa Gvardiole naređen povratak u Španiju


IZVOR: Tanjug - 28.10.2017 | 16:16


Frančeska Gvardiola, sestra menadžera Mančester sitija Pepa Gvardiole, nalazi se na spisku katalonskih "ambasadora" kojima su zbog primene člana 155 španskog ustava o uspostavljanju direktne kontrole nad Katalonijom vlasti u Madridu naredile povratak u Španiju.

Foto: twitter.com/frgs1111

Frančeska je bila ambasador Katalonije u Skandinaviji

Britanski "San" navodi da je sestra Gvardiole, koji je sam poznat po snažnoj podršci katalonskoj nezavisnosti, pre samo osam meseci postavljena na funkciju u okviru španske ambasade u danskoj prestonici Kopenhagenu gde je kao "ambasadorka" Katalonije pokrivala područje nordijskih zemalja.

Navodi se da se sada Gvardiolina sestra našla na podužoj listi osoba koje se vraćaju u zemlju zbog zatvaranja katalonskih "ambasada".

Ona je na Tviteru funkciju koju je obavljala navela kao "delegat katalonske vlade u Danskoj, Finskoj, Islandu, Norveškoj i Švedskoj".

Katalonski parlament izglasao je u petak nezavisnost, nakon čega je španski Senat odobrio vladi premijera Marijana Rahoja da uspostavi direktnu kontrolu Madrida nad Katalonijom u skladu sa članom 155 Ustava Španije.