(VIDEO) Vulićeva BOMBETINA gol kola u Superligi Srbije!


IZVOR: Republika - 06.08.2020 | 14:04


Fudbaler Crvene zvezde Miloš Vulić dobitnik je priznanja za najlepši gol kola, koji tradicionalno dodeljuje Fudbalski savez Srbije (FS S).

Foto: Starsport

FK Crvena zvezda

Vulićev gol iz slobodnog udarca protiv Novog Pazara izabran je za najlepši na startu nove sezone, čime je on treći put u karijeri, a drugi put u Zvezdinom dresu dobio na poklon ručni sat, nakon što je nagrađen prošle sezone za skoro identičan gol protiv Mladosti.

- Volim slobodne udarce i to mi je omiljena pozicija. Često ostajem posle treninga i uz pomoć živog zida vežbam izvođenje prekida. Slažem se da nije slučajnost jer od početka karijere mnogo pažnje poklanjam tom elementu igre. U Zvezdi ima nekoliko dobrih šutera, šef Stanković uvek ima poslednju reč i on donosi odluku ko je zadužen za koji prekid. Desi se ponekad da i mi sami preuzmemo odgovornost u zavisnosti od osećaja u datom trenutku. Na utakmici protiv Novog Pazara, Katai nije bio na terenu, ja sam postavio loptu na mesto prekršaja i ispalo je kako se samo poželeti može - rekao je Vulić.


Vuliću posebno imponuje činjenica da je stručni žiri jednoglasno doneo odluku.

- Kada se neko poput Dragoslava Stepanovića odluči za vaš gol, svakako da vam imponuje. Tim pre što je u konkurenciji bilo još nekoliko veoma lepih pogodaka. Liga je počela na spektakularan način, igra se otvoreno, mreže se tresu iz svih mogućih pozicija i prava je šteta što nema navijača na tribinama. Ovo mi je već treći sat koji dobijam (prvi dobio dok je igrao u Napretku za spektakularan pogodak protiv Spartaka za pobedu 4:3 u 92. minutu, prim.aut), dopada mi se što je, za razliku od prethodna dva, bele boje i što ću moći lakše da ih kombinujem. Neću se zaustaviti na ovome, možda do kraja sezone napravim pravu malu kolekciju satova u svojoj sobi.

Prvu čestitku zbog nagrade za "Gol kola" Vulić je dobio od šefa stručnog štaba Dejana Stankovića.

- Drago je i njemu, iskreno je prišao i zagrlio me. Vidim da mu znači što sam probio barijeru i konačno postigao gol pod njegovim vođstvom. Ulio mi je ogroman motiv kada je došao za trenera i odmah izrazio želju da ja ostanem u Zvezdi. Sticajem okolnosti, dogodile su se neke stvari koje su usporile taj proces. Najpre povreda, a posle sam morao i na hiruršku intervenciju zbog problema sa zubom. Kockice su se konačno sklopile, odradio sam cele pripreme na visokom nivou i uloženi trud je već od prvog kola počeo da se isplaćuje - zaključuje Vulić.