Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije posetio Veliko Gradište


IZVOR: Republika - 01.07.2020 | 13:43


Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković obišao je Sportski savez opštine Veliko Gradište, opštinu koja je spoj sporta, turizma i umetnosti.

Foto: SSS

Sportski Savez Srbije u poseti Velikom Gradištu

O svim lepotama i funkcionisanju Velikog Gradišta pričao je predsednik opštine Dragan Milić. On je naglasio da je veoma ponosan jer tako mala opština ima toliko sadržaja i raznovrsnu sportsku ponudu, odličnu infrastrukturu i pokretačku energiju Sportskog saveza opštine Veliko Gradište.

Generalni sekretar SSS Goran Marinković pohvalio je ulaganje opštine u sport na lokalu, jer su izdvojena materijalna sredstva uložena na najbolji mogući način. Generalni sekretar SSOVG Dušan Banović pokazao je Marinkoviću najpre sportsku halu koja čeka svoje otvaranje, akva park i košarkaške terene gde se svake godine okuplja veliki broj mališana u okviru kampa Teo4.

Veliko Gradište ima obdanište koje je među tri u Srbiji koje se može pohvaliti fiskulturnom salom koja je u potpunosti prilagođena deci najmlađeg uzrasta kako bi od najranijeg detinjstva zavoleli sport. Veslači su po tradiciji na Srebrnom jezeru gde imaju svoj trening centar. Upravo tu smo zatekli Miloša Vasića i Martina Mačkovića na treningu.

Foto: SSS

Na samoj plaži jezera veoma je atraktivan teren za odbojku na pesku koji poseduje i reflektore. Nakon obilaska generalni sekretar SSS Goran Marinković imao je samo reči hvale za ljude koji se bave sportom u Velikom Gradištu:

Foto: SSS

- Veliko Gradište ima ogroman potencijal koji iz godine u godinu sve više koristi. Predsednik opštine ima razumevanje za sport i sredstva koja se izdvajaju za ovu oblast su zaista značajna. Sve to fantastični sportski radnici opštinskog sportskog saveza raspoređuju na čitavu godinu. Moram da pohvalim njihovu inicijativu i interesovanje za organizovanje novih manifestacija. Generalni sekretar Dušan Banović imao je nekoliko ideja i nastavićemo da se dogovaramo i nadam se sve ih i sprovedemo. Veliko Gradište koristi potencijale za razvoj pre svega sportskog turizma, imaju odličnu sportsku infrastrukturu, smeštajne kapacitete i veoma su gostoprimljivi. Biće uživanje posmatrati kako izdižu kroz sport čitavu opštinu na viši nivo - rekao je Marinković.

Foto: SSS