Džerard: Liverpul treba da podigne spomenik Klopu


IZVOR: Republika - 17.06.2020 | 09:36


Legdendarni fudbaler Liverpula Stiven Džerard izjavio je da taj klub menadžeru Jirgenu Klopu treba da podigne spomenik posle završetka sezone.

Foto: Tanjug/AP

Stiven Džerard

Nemački trener na dobrom je putu da donese Liverpulu prvu titulu šampiona Engleske posle duugih 30 godina čekanja, a Džerard, koji je trenutno trener Rendžersa, Klopa već svrstava među legende kluba sa Enfilda.

- Poznavajući Klopa, on ne bi želeo da ga svrstavamo u legende kluba. On je skroman, ali kada pogledate sve što je uradio, on zaslužuje biti tu među njima. Preuzeo je Liverpul kada klub nije bio ni blizu najbolje ekipe u zemlji. Nisu bili ni među četiri najbolja, a sada su prvaci Evrope i osvojiće prvu titulu šampiona Engleske nakon 30 godina - rekao je Džerard, prenosi portal Goal.com.


Bivši vezista "crvenih" istakao je i da je po njegovm mišljenju Klop najbolji trener na svetu.

 - U fudbalu se često čeka da ljudi ostare kako bi im priznali njihova dostignuća. Znam da vlasnici Liverpula to neće dozvoliti, a ja mislim da mu treba odmah nakon ove sezone treba podići spomenik ispred Enfilda - zaključio je Džerard.

Premijer liga nastavlja se danas, a fudbaleri Liverpula svoj prvi meč posle prekida zbog pandemije koronavirusa igraju u nedelju protiv gradskog rivala Evertona.