(VIDEO) Sećanje na najveću bruku u istoriji srpskog fudbala: Najubedljivi poraz naše reprezentacije na Mundijalima!


IZVOR: Republika - 16.06.2020 | 15:52


Koliko su nas puta fudbaleri Srbije samo razočarali? Mali milion puta, ali nikad kao što je to bio slučaj na Mundijalu 2006. godine u utakmici protiv Argentine (0:6) i to baš na današnji dan. Tada pod imenom Srbija i Crna Gora, zemlje koja se već raspala mesec dana ranije, izabranici Ilije Petkovića su se propisno obrukali u Gelzenkirhenu.

Foto: Starsport

Detalj sa utakmice Srbija i Crna Gora - Argentina

Jeste Argentina bila jaka kao "crna zemlja", sa mladim Lionelom Mesijem, Ernanom Krespom, Huanom Romanom Rikelmeom, Pablom Aimarom i ostalim asovima, ali jednostavno je sramota za našu reprezentaciju da primi šest golova na najvećoj sceni.

To je bio najubedljiviji poraz u istoriji Srbije na najvećem takmičenju.

Već i pre Mundijala stvorena je, blago rečeno, loša atmosfera kada je Petković pozvao svog sina u Nemačku, a sve je eskaliralo u svlačionici i brojnim sukobima.

Argentina je ogolila tužnu istinu, Kambijaso i drugovi su se poigravali, toliko da su postigli gol posle 26 dodira, a da momci u belim dresovima nisu pipnuli loptu.

Prisetimo se kako je bilo u meču 2. kola grupe u kojoj smo zabeležili još dva poraza – od Holandije (1:0) i Obale Slonovače (3:2) i na kraju zavšili kao najgori tim Mundijala.

Foto: Starsport

Još odzvanjaju reči legendarnog Franca Bekenbauera da je "Srbija bila 33. na turniru od 32 učenika".