(FOTO) Podrška vrednija od svega: MATIĆ HRABRI MLADOG SVILARA NAKON KIKSA


IZVOR: - 19.10.2017 | 10:27 >> 10:29


Srpski golman Mile Svilar oborio je rekord Lige šampiona kao najmlađi čuvar mreže na jednoj utakmici elitnog fudbalskog takmičenja, ali je sve to palo u senku njegove velike greške koja je omogućila Mančester junajtedu da odnese tri boda sa gostovanja Benfike.

Foto: Tanjug/AP

Svilar je imao košmarni debi u Ligi šampiona

Markus Rašford je izveo slobodan udarac sa preko 30 metara iskosa, Svilar je istrčao i uhvatio loptu iza gol-linije. Bio je to veliki psihološki udarac za mladog golmana portugalskog šampiona, publika na "La Lušu" mu je odmah uputila gromoglasan aplauz u znak podrške, a posle meča su ga tešili čak i igrači engleskog tima.

Među ostalim fudbalerima pojavio se i naš Nemanja Matić, koji je zagrlio Svilara iz sve snage i šapnuo mu nekoliko reči podrške.

Ovakav gest Matića naišao je na pravu bujicu pozitivnih reakcija, kako u domaćim, tako i u inostranim medijima, a nema sumnje da je Svilar nakon ovog gesta smogao snage za naredne izazove i utakmice u kojima će braniti.

Mladi čuvar mreže velika je nada evropskog, ali i srpskog reprezentativnog fudbala, ovakve greške se, sigurni smo u to, više neće ponavljati.