"Na početku su svi u Realu bili okej, ali kada sam zauzeo Raulovo mesto"...


IZVOR: Republika - 07.06.2020 | 18:06


Nekadašnji francuski napadač Nikolas Anelka otkrio je zašto se na vrhuncu karijere u madridskom Realu zadržao tek sezonu. On je 1999. iz Arsenala došao u klub sa Santijago Bernabeua za 25 miliona evra sa reputacijom jednog od najboljih centarfora sveta.

Foto: Tanjug/AP

Nikolas Anelka u dresu Čelsija

- Koštao nas je mnogo novca. Real je profućkao 25 miliona evra na njega jer je doveden kao velika zvezda. Jednom je došao u svlačionicu i rekao je svima da niko nije srećan zbog njega i da niko ne želi da slavi njegove golove. Nije se pojavio na treninzima nekoliko dana sve dok ga klub nije kaznio - rekao je nekadašnji trener madridskog Reala Visente del Boske.

Foto: Tanjug/AP

Visente Del Boske

Francuz ističe da je njegov život u Realu od prvog dana bio otežan.

- Bio sam uljez i mnogi ljudi nisu želeli da potpišem. Španski igrači u klubu, pre svega Raul i Jero su bili veliki prijatelji i bili su jako bliski. Kad sam došao i zauzeo Raulovo mesto bilo je problema - naglasio je nekadašnji proslavljeni napadač.

Nikolas Anelka je kasnije igrao još za Liverpul, Mančester Siti, Čelsi, Fenerbahče, Bolton, Šangaj Šenhua, Juventus, VBA i Mumbai u kome je 2015. završio karijeru.