Totenhem u velikim problemima, šta će biti sa Murinjovim željama?!


IZVOR: Republika - 04.06.2020 | 19:01


Fudbalski klub Totenhem pozajmiće 220 miliona dolara (oko 195 miliona evra) od Engleske banke kako bi olakšao finansijsku situaciju pogoršanu krizom izazvanom pandemijom koronavirusa.

Foto: Tanjug/AP

Igrači Totenhema

U Totenhemu očekuju da će do juna 2021. godine izgubiti oko 250 miliona dolara, pošto navijači neće moći da prisustvuju utakmicama, ali i jer klub neće moći da organizuje dve utakmice NFL lige.

Totenhem je saopštio da pozajmljeni novac neće iskoristiti za dovođenje igrača.


 - Uvek smo vodili klub na samoodrživoj finansijskoj osnovi. Već sam rekao 18. maja, tokom mojih 20 godina u klubu, bilo je mnogo prepreka na putu, ali nijedna ovako velika, pandemija koronavirusa se pokazala kao najozbiljnija od svih. Neophodno je da sada svi radimo zajedno, naučnici, Vlada i ostali stručnjaci, da nađemo bezbedan način da vratimo gledaoce na sportske i zabavne manifestacije - rekao je predsednik Totenhema Danijel Levi.

Totenhem je poslednje četiri godine igrao u Ligi šampiona i to mu je donosilo zaradu, ali ove sezone se muči da se plasira u najskuplje takmičenje, pošto je trenutno osmi na tabeli sa sedam bodova zaostatka za Čelsijem na četvrtom mestu, koje vodi u Ligu šampiona.

Premijer liga nastaviće se 17. juna, a do kraja sezone ostalo je da se odigra još devet kola.