UEFA pokrenula istragu: CRNOGORCI NAMEŠTALI UTAKMICE?


IZVOR: Republika - 17.10.2017 | 07:21


Fudbalski savez Crne Gore obavestio je sportsku i širu tamošnju javnost da je evropska kuća fudbala UEFA pokrenula istragu zbog sumnji u nameštanje utakmica u u domaćem šampionatu.

Foto: Tanjug/AP

Crnogorci se nalaze pod lupom UEFA

U izveštajima UEFA našla se utakmica 9. kola Prve Telekom lige između Iskre i Dečića, koja je završena pobedom domaćina 4:1 (2:0), kao i meč 10. kola druge lige Otrant-Olympic – Čelik 6:1.

Kako se navodi u saopštenju FSCG, kompletna dokumentacija dobijena od UEFA prosleđena je na razmatranje nadležnim državnim organima, Upravi policije Crne Gore i Vrhovnom državnom tužilaštvu.

Ovo su prva dva susreta iz tekuće sezone koje je UEFA označila kao sumnjive.

Prošle sezone pod sumnjom UEFA našlo se mnogo utakmica (Petrovac – Rudar, Lovćen – Sutjeska, Rudar – Petrovac, Jedinstvo – Rudar, Grbalj – Jedinstvo, Lovćen – Zeta...) i tada je postupak bio isti, pa su dokumenti prosleđeni nadležnim institucijama koje, pišu crnogorski mediji, nisu preduzele gotovo ništa po tom pitanju.

Tokom marta 2015. godine u policijskoj akciji "Tip" uhapšeno je pet fudbalera koji su sumnjičeni da su "dogovaranjem ishoda utakmica sebi ili drugima pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 75.000 evra".