Rigorozne mere u Bundesligi: Ako se pojave navijači, gostima tri boda


IZVOR: Republika - 09.05.2020 | 21:11


Sledećeg vikenda će biti nastavljena nemačka Bundesliga, a kako se situacija u zemlji ne bi pogoršala usled pandemije koronavirusa svi će morati da se pridržavaju rigoroznih mera.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Ajntrahta

Mere kojih će morati da se pridržavati igrači su objavljene i vrlo su striktne, ali ima još nešto. Naime, sportski direktor Ajntrahta iz Frankfurta Fredi Bobić najavio je šta čeka domaći klub, ako se oko stadiona pojave navijači.

- Razgovarali smo sa mnogim navijačima i apsolutno ih zamolili da ostanu kod kuće. Ako se pojave, izgubićemo utakmicu. Pravila su vrlo stroga. Bundesliga će gostujućoj ekipi dodeliti pobedu ako se ispred stadiona okupe navijači i ugroze zdravlje svih. Međutim, uveren sam da su naši navijači dovoljno pametni i da će poštovati pravila - izjavio je Bobić.

Fudbaleri se ne smeju rukovati pre i posle utakmice, nema slavlja posle postignutog pogotka, a klubovi ne smeju istovremeno da izađu iz tunela.

Ipak, zabrinutost ostaje jer mnogi stručnjaci smatraju da će navijači klubova doći ispred stadiona kako bi podržali svoj klub.