Bivši fudbaler Šalkea izmislio filmsku prevaru: Lažirao smrt da zgrne lovu!


IZVOR: Danijel KOKANOVIĆ - 06.05.2020 | 03:21


Brojnih smo se nepravdi, spletki, nečasnih radnji nagledali u sportu, ali ono što je uradio Janik Kamba (33) prevazilazi najmračniju stranu ljudskog uma.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Janik Kamba

Naime, nekadašnji desni bek Šalkea lažirao je sopstvenu smrt 9. januara 2016. kako bi njegova porodica uzela čak 600.000 evra na ime životnog osiguranja, a prevarant veka pronađen je pod drugim imenom, živ i zdrav, kako radi u Nemačkoj. Bizarni slučaj naterao je i tužilaštvo da se uključi u slučaj, pa se očekuju drakonske kazne za počinioce ovog zlodela.

OPLAKAO GA I NOJER

Janik Kamba je iz rodnog Konga (bivši Zair) došao u Nemačku kao desetogodišnjak, prošao je mlađe kategorije Šalkea, gde mu je saigrač bio i Manuel Nojer, najbolji golman sveta, koji se emotivno oprostio od njega pre četiri i po godine. Afrikanac nije nikada stigao do prvog tima bundesligaša, a nakon odlaska iz Genzelkirhena igrao je po nižerazrednim nemačkim klubovima, zarađujući skroman novac, pa se zato odlučio za veliku prevaru sa životnim osiguranjem.

Kamba je navodno stradao u saobraćajnoj nesreći u Kongu kada je imao 29 i po godina. Zahvaljujući tamošnjoj visokorasprostranjenoj korupciji, nije bilo teško nabaviti umrlicu, na osnovu koje je njegova tadašnja supruga opelješila osiguravajuće društvo za 600.000 evra. Ipak, fudbaler je nedavno pronađen pod lažnim identitetom u elektrani u oblasti Rur, pa je ubrzo saslušan.

NISAM JA, MAJKE MI

Dovitljivi Janik pravdao se na saslušanju kod državnog tužioca Anet Milik da je on zapravo pokušao da demantuje glasine o svojoj smrti.

- Kamba je rekao da se sa prijateljima vozio automobilom u nepristupačnim predelima Konga početkom 2016. i da je došlo do nesreće, posle koje je on ostavljen sam, bez svesti i bez ličnih dokumenata, novca i mobilnog telefona. Negirao je da je učestvovao u prevari, rekavši da je pre dve godine bio u ambasadi Nemačke u Kinšasi kako bi demantovao svoju smrt. Ispitaćemo i navode njegove bivše supruge i na osnovu toga utvrditi da li ima elemenata za podizanje optužnice za krivično delo prevare - rekla je tužiteljka za tiražni nemački tabloid Bild.