(VIDEO) Sporni video igrača Herte koji je uznemirio nemačku javnost


IZVOR: Republika - 04.05.2020 | 16:26


Video koji je snimio fudbaler Herte Salomon Kalu, na kojem fudbaleri kluba iz Berlina ne poštuju pravila ponašanja tokom pandemije koronavirusa, brzo je uklonjen s društvenih mreža.

Foto: Tanjug/AP

Igrači Herte

Direktni prenos na Fejsbuk profilu 34-godišnjaka naprosto je šokirao sve ljubitelje fudbala i razbesneće navijače i čelnike Herte, a moglo bi da ima velike posledice za celu Bundesligu.

Kalu je počeo snimanje dok se vozio u automobilu, a po ulasku u svlačionicu moglo se videti da igrači ne poštuju mere niti postoji ikakva socijalna udaljenost između njih. Kalu svakom od svojih saigrača pruža ruku kako bi ih pozdravio i izgleda kao da nikoga nije briga za Covid-19, a u Nemačkoj su trenutno u toku testiranja bundesligaša pre nego što se donese odluka o tome hoće li se prvenstvo nastaviti ili prekinuti.

U jednom trenutku igrači počinju da razgovaraju o smanjenu plata, na šta se komentariše da je klub fudbalerima platio manje nego što je dogovoreno.

Nešto kasnije, Kalu ulazi u prostoriju u kojoj se trenutno nalazi Džordan Torunariga, stoper Herte koji je na testiranju, a osoba koja izvršava bris je u tom trenutku odmah zatražila od napadača da izbriše video. 34-godišnjak se smeje i nastavlja snimanje.

Video je kasnije nestao, ali snimci kruže internetom, a Herta se još nije oglasila povodom gluposti koju je napravio njen napadač, kome ugovor ističe idućeg leta, pa bi mu ovo mogli biti zadnji dani u Berlinu.