Još jedan omaž velikanu srpskog fudbala!


IZVOR: Republika - 10.04.2020 | 07:35


Stanovnici banatskog mesta pokrenuli akciju da ulicu ili trg nazovu po proslavljenom stručnjaku Radomiru Antiću, koji je preminuo početkom nedelje.

Foto: Starsport

Radomir Antić

Radomir Antić, veliki srpski trener, preminuo je u ponedeljak u Madridu, ali sećanje na njega i njegove uspehe će živeti.

Nakon što je gradska uprava Užica pokrenula inicijativu da stadion u tom gradu ponese ime Radomira Antića, isto su učinili i meštani Žitišta, u okolini Zrenjanina, gde se bivši selektor Srbije rodio 1948. godine.

Antić je već proglašen za počasnog građanina tog mesta, a sada žele da mu se oduže tako što će trg ili ulicu nazvati njegovim imenom.

- U Žitištu je sa svojom porodicom živeo do šeste godine kada se preselio u Užice. Poslednji put zvanično je posetio rodno Žitište 2010. godine kada su ga dočekali predstavnici opštine Žitište, mesne zajednice, sportskog saveza i osnovne škole "Sveti Sava" kao i njegovi prijatelji. Mislimo da je sada prilika da mu se odužimo tako što ćemo pokrenuti inicijativu i tako ispoštovati velikana kao što je Radomir Antić - čoveka koji je bio priznat i poznat u celom svetu- stoji na portalu zitisteonline.com