"Linglong" daje ogromnu medicinsku pomoć Srbiji!


IZVOR: Republika - 28.03.2020 | 04:21


Možda je bilo skeptika kada je generalni sponzor našeg prvenstva postala kineska firma za proizvodnju guma "Linglong". Međutim, sada se pokazuje koliko je zapravo bilo dobro što su Kinezi ušli u naš fudbal, bar kroz sponzorstvo.

Foto: Tanjug

PRIJATELJI... Kinezi sponzori naše lige

Linglong" se uključio u akciju pomoći našoj zemlji. Kinezi imaju iskustva sa koronavirusom i znaju šta je najpotrebnije u vanrednoj situaciji.

Ubuduće niko neće moći da se šali sa "Linglongom", posebno kada se čuje šta su sve iz ove kompanije poklonili našoj zemlji.

Dakle, u Srbiju ovih dana stiže 300.000 maski, 2.000 kutija sa medicinskom opremom i 10.000 testova za koronavirus pomoću firme "Linglong tajer" 

- Zajednica klubova Superlige i Prve lige Srbije izražava veliku zahvalnost našim partnerima na značajnoj humanitarnoj pomoći koju su pružili našem narodu i državi, kao i ponos zbog činjenice da je jedna takva društvenoodgovorna kompanija naslovni sponzor našeg najelitnijeg fudbalskog takmičenja - navodi se u saopštenju Superlige.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Na otvaranju kompanije u Srbiji... Aleksandar Vučić i Vang Feng

Kineska kompanija posluje u našoj zemlji od kraja marta 2019. godine, a ugovor o sponzorstvu je potpisan na tri godine. Superliga na konto toga dobija 420.000 evra po sezoni.

Ova kompanija je osnovana u Kini 1975. godine, ali se proširila i na Tajland i ima oko 13.300 zaposlenih. Imaju proizvodnju u Zrenjaninu od prošle godine, gde se godišnje proizvede 13,6 miliona guma.